Mikrosementti mahdollistaa saumattomat ja helppohoitoiset pinnat

Mikrosementti ei suotta ole noussut suosituksi materiaaliksi niin kodeissa kuin julkitiloissa: se luo tyylikkään yleisilmeen, on käytännöllinen sekä helppo puhdistaa ja kaiken lisäksi tulee monesti muita materiaaleja edullisemmaksi. 

Yksi mikrosementin parhaista ominaisuuksista on sen erinomainen kulutuksenkesto, minkä ansiosta se kestää niin kodin vauhdikasta arkea kuin julkitilan miljoonia askeleita. 

Maahantuomme ja asennamme espanjalaista TopCiment-mikrosementtiä. TopCiment-mikrosementit ovat yksiä markkinoiden laadukkaimmista tuotteista. Ne tarjoavat laajan valikoiman erilaisia värejä, lujuuksia ja pintakarheuksia.  

TopCiment-tuotteemme voidaan asentaa suoraan esimerkiksi laattojen päälle, joten vanhoja pintamateriaaleja ei tarvitse purkaa ennen uuden pinnoitteen asennusta. Se sopii erinomaisesti myös märkätiloihin.

Mikrosementillä päällystettyjä kylpyhuoneita

Millaisia vaihtoehtoja mikrosementistä on?

TopCiment-mikrosementin tuoteperheeseemme kuuluu erilaisia ja monipuolisia pinnoitteita, joista kolme suosituinta ovat Sttandard, Natture ja PureMettal:

 • Natture on kalkkipohjainen kaksikomponenttinen mikrosementti
 • valikoimamme luonnollisimman näköinen mikrosementti
 • valikoimamme lujin mikrosementti
 • voi asentaa märkä- ja kuivatilojen lattioihin, seiniin, kattoon ja portaisiin sekä ulkotilojen lattioihin ja portaisiin
 • neljä eri karkeutta sekä useita eri struktuurimahdollisuuksia
 • 32 eri värisävyä, jotka painottuvat hillitympiin sävyihin kuin Sttandard
 • tuotteen asennustapa vaikuttaa pinnoitteen sävyyn, elävyyteen ja rakenteeseen
 • Sttandard on sementtipohjainen kaksikomponenttinen mikrosementti
 • joustava ja kestää hyvin kosteutta
 • voi asentaa märkä- ja kuivatilojen lattioihin, seiniin, kattoon ja portaisiin sekä ulkotilojen lattioihin ja portaisiin
 • neljä eri karkeutta
 • 32 eri värisävyä aina tumman harmaasta kirkkaan keltaiseen
 • ohut ja silti erittäin luja pinnoite
 • PureMettal on sementtipohjainen kaksikomponenttinen mikrosementti, jonka joukossa pieniä määriä metallia
 • tuotteella saadaan uniikkia kiillotettua tai ruostutettua pinnoitetta
 • asennetaan ensisijaisesti seiniin
 • viisi eri metallin sävyä: alumiini, pronssi, kulta, iridium ja kupari
 • tuotteen asennustapa vaikuttaa pinnoitteen lopputulokseen: se voi olla kiillotettu, ruostutettu tai yhdistelmä molempia


Mitä mikrosementti maksaa?

Mikrosementin neliöhinta 59 euroa (sis. alv. 24 %). Esimerkiksi normaalikokoiseen kylpyhuoneeseen mikrosementin ja asennuksen yhteishinta on yleensä noin 4 500–6 000 euroa. Hintaan vaikuttavat eniten mahdolliset ulkokulmat sekä pinta-ala. Kohdekäynnillä kartoitamme asennettavan tilan ja tarkennamme tarjouksen sen mukaan.

Työn osuus projektin kokonaishinnasta on noin 70 prosenttia, ja se on kotitalousvähennyskelpoista. Kun ostat palveluitamme kotiisi tai vapaa-ajanasunnollesi, voit vähentää 40 prosenttia työn hinnan osuudesta verotuksestasi. Eli jos projektin kokonaishinta on esimerkiksi 5 000 euroa ja työn osuus siitä noin 3 500, voit vähentää verotuksessa 1 400 euroa.

 

Mikrosementillä päällystetty kylpyhuone

Mikrosementillä päällystetty kylpyhuone

Miten mikrosementti asennetaan?

Mikrosementti asennetaan huolellisena käsityönä, joka takaa ainutlaatuisen ja uniikin lopputuloksen. Mikrosementille on erilaisia pintalakkavaihtoehtoja. Yleisesti siihen sopii erinomaisesti mattapintainen lakka. Poikkeuksen muodostaa tuoteperheemme PureMettal-tuote, jolle suosittelemme kiiltävää lakkapintaa ylläpitämään pinnoitteen hohtoa. Lattioihin on myös mahdollista asentaa AntiSlip-pintalakka, joka vähentää muutenkin vähäistä lattian liukkautta.

Teemme mikrosementin asennustyöt avaimet käteen -pakettina Varsinais-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueella. Esimerkiksi normaalikokoisen kylpyhuoneen mikrosementtipintojen asentamiseen varataan noin viikko, jonka jälkeen tila on käytettävissä jo seuraavana päivänä erillisten ohjeiden mukaan. Asentajamme ovat sertifioituja TopCiment-mikrosementin asentajia, ja heillä on viralliset VTT-vesieristyssertifikaatit, jotka takaavat, että toteuttamamme märkätilaremontit ovat nykysäädösten mukaisia. Pääsääntöisesti kohteessa on yksi asentaja, jotta käsityönä asennettavan mikrosementin ulkonäkö on samanlainen koko kohteessa.


”Pidän erityisesti siitä, että pinnat on todella helppo puhdistaa!”

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

”Sepriläiset auttoivat valitsemaan juuri meille sopivan mikrosementin.”

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

”Sepri suoritti asennustyön aikataulussa ja laadukkaasti.”

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

”Lopputuloksesta tuli todella tyylikäs!”

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

Mikrosementti ei ole liukas, minkä takia se on mahdollista asentaa myös märkätiloihin. Valikoimassamme latti”aan asennettavia mikrosementtejä on kolmea eri karkeutta. Vaativissa kohteissa voimme myös käyttää AntiSlip-pintalakkaa lisäämään pitoa.

Mikrosementin voi asentaa kaikkien kuiva- ja märkätilojen lattioihin, seiniin ja kattoihin. Se on mahdollista asentaa myös ulkotiloihin. Se voidaan asentaa laattojen päälle, ja sillä voidaan tehdä tasoja.

Mikrosementti ei itsessään halkeile, vaan yleisesti halkeamat johtuvat pohjassa tapahtuvasta liikkeestä. Mikrosementti sekoitetaan akryylinesteeseen, joka tekee mikrosementistä elastisen ja kestävän.

Mikrosementin asennuksessa reunoihin ei tarvita silikoneja. Seinä- ja lattiapinnat saadaan siis asennettua yhtenäisesti siten, että silikoneja ei tarvita. Tämä helpottaa puhtaanapitoa erittäin paljon.

Mikrosementin asennuksesta ei juurikaan tule pölyä. Pintoja kiillottaessamme hiomakoneissamme on kiinni imuri. Sekoitusvaiheessa tuote pölyää todella vähän. Kaikki mikrosementin materiaalit ovat vesipohjaisia eivätkä haise tai ole haitallisia.

Mikrosementti ei ole vedeneriste, vaan tarvitsee märkätiloissa allensa aina vedeneristeen. Mikrosementin pintalakka ei ole tiivis, minkä vuoksi vedeneriste on tarpeellinen märkätiloissa.

Mikrosementin asennus kestää normaalikokoisessa kylpyhuoneessa noin viikon. Mikäli se asennetaan laattojen päälle, asennus kestää yleensä muutaman päivän pidempään. Kuivissa tiloissa puolestaan asennus hoituu muutaman päivän nopeammin.

Mikrosementti on erittäin pitkäikäinen ja pinnoitettavissa aina uudelleen ilman purkutöitä. Vanhoja laattoja ei myöskään tarvitse purkaa pois, jolloin säästytään purkujätteiltä ja rakennusmateriaaleilta.

Mikrosementti on läpivärjättyä ja joustavaa pinnoitetta, joten mahdollisen kolhun alta paljastuu samaa materiaalia ja väriä. Kolhuja sekä halkeamia on mahdollista paikata, ja pintakerroksia on mahdollista uusia.

Mikrosementti ei naarmuunnu normaalissa käytössä.

TopCiment-mikrosementille on olemassa valmistajan omia pesuaineita. Päivittäispesuaine on yleisin ja tehokas pesuaine, joka luo samalla lisää suojakerrosta mikrosementille. Pinttyneen lian puhdistusaineella saa poistettua hankalammatkin tahrat. Mikrosementille on myös omat vahapinnoitteet.

Lattiamateriaalit valtaavat ison osan kodista


Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

JASU ELOMAA

Toimitusjohtaja
Asennuksen työnjohto & myynti

0400 505 803

jasu.elomaa@sepri.fi

MIKKO IMPILÄ

Asennuksen työnjohto & myynti

040 500 5388 

mikko.impila@sepri.fi

Chat symbol