Lattiamateriaalit valtaavat ison osan kodista

Tämä Seprin tuotteilla sisustettu rivitalokolmio on oiva osoitus siitä, miten suuri merkitys asunnon lattiamateriaaleilla on kokonaiskuvaan. Lattiamateriaalit paitsi vaikuttavat kodin yleisilmeeseen myös vievät suuren osan siivousajastamme.

Tässä rivitalokolmiossa uusittiin asunnon kaikki lattiamateriaalit. Yläkerran kuiviin tiloihin asennettiin panDOMO Floor -lattia ja alakertaan panDOMO Loft -lattia. Märkätiloissa käytettiin Topcement-mikrosementtiä sekä Liquid Floor -pinnoitetta. 

Elävät betonipinnat miellyttävät tämän rivitalokolmion asukasta, ja siksi asuntoon tehtiin myös upeita tehosteseiniä panDOMO Wall -betonipinnoitteella. 

– Betonipinnat ovat ehdoton suosikkini. Pidän siitä, että ei tarvitse murehtia esimerkiksi siitä, tuleeko lattiaan naarmuja. Kovat betonipinnat kestävät kyllä tuolien siirtämistä tai koiran tassuja. Lattiapinnat eivät tunnu kovilta, vaikka materiaali on todella kovaa, kertoo asunnon omistaja. 

Helppohoitoiset lattiamateriaalit tekevät arjesta vaivatonta


Yksi asukkaan tärkeimmistä kriteereistä lattiamateriaalien valinnassa oli, että niiden kanssa arjen tulee olla sujuvaa ja vaivatonta. Siksi asuntoon tehtiin helposti puhdistettavia pintoja.  

– Nämä seinä- ja lattiamateriaalit ovat käytössä osoittautuneet äärettömän helppohoitoisiksi: lika ei imeydy niihin ja ne on helppo sekä nopea puhdistaa.

Erityistä plussaa satelee pintojen saumattomuudelle – varsinkin märkätilojen osalta.

– Yleensä se puuduttavin siivous on kylpyhuoneen tai keittiön kaakeleiden ja saumojen puunaus. Näiden saumattomien pintojen kanssa ei ole tätä huolta: siivous sujuu helposti ja nopeasti, ja pinnat säilyvät vähällä vaivalla aivan uudenveroisina.  

Lattialla on suuri merkitys huoneen akustiikkaan 


Asunnon molempien makuuhuoneiden lattioihin asennettiin kokolattiamatot. Ne ovat mullistaneet asukkaan käsityksen kokolattiamatoista.

– Ennen ajattelin, että kokolattiamatot ovat vanhanaikaisia ja epähygieenisiä. Tämä oletus on osoittautunut täysin paikkansapitämättömäksi! Kaunis ja pehmeä matto tekee makuuhuoneen lattiasta todella mukavantuntuisen – siinä on jotain luksusta! Säännöllisellä imuroinnilla matot pysyvät helposti puhtaina.  

Yksi kokolattiamattojen hyvä puoli on toki niiden vaikutus tilan akustiikkaan.

– Kotonani on paljon mattoja, mutta kyllä silti paras akustiikka on makuuhuoneissa. Kokolattiamatto tuo huoneeseen uskomattoman rauhan ja kotoisan tunnelman, koska siellä ei kaiu yhtään. Jos tekisin kotiini leffahuoneen, valitsisin lattialle ehdottomasti kokolattiamaton.

Erilaisten lattiamateriaalien yhdistäminen saa kotiin tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia huoneita. Materiaalien valintaan kannattaakin perehtyä ajatuksella.  

– Kannatti ehdottomasti panostaa lattiamateriaalien valintaan. Suuri osa lattiapinta-alasta on kuitenkin täysin paljasta, joten sen tyylillä ja käytännöllisyydellä on valtaisa merkitys kodin yleisilmeeseen ja viihtyvyyteen, asiakkaamme tiivistää. 

Ota yhteyttä

Sepri Anne Laine

ANNE LAINE

Myynti

040 770 7424 

anne.laine@sepri.fi

SAMUEL SIBAKOV

Myynti

041 506 6946 

samuel.sibakov@sepri.fi

Chat symbol