Millainen on hyvä toimiston lattia?

Toimiston lattialta kaivataan kulutuksenkestoa, akustisia ominaisuuksia sekä tyyliä. Usein valinnoissa painaa myös materiaalin vaikutus ilmanlaatuun. Toteutimme Westas Raunio Oy:n toimistotilojen lattiat tekstiililaatalla ja mikrosementillä. 

– Toimistotiloissa panostetaan siihen, että työntekijöillä on hyvä olla ja työnteko sujuu. Toimistoihin valitaan siis sellaisia materiaaleja, jotka myötävaikuttavat sisäilman laatuun ja työympäristön viihtyisyyteen, Anne Laine Seprin myynnistä kertoo.  

Laine kertoo, että toimiston lattiamateriaalin valinta käynnistyy asiakkaan tarpeiden kartoittamisella.

– Kun valitsemme asiakkaamme kanssa toimiston lattiamateriaaleja, mietimme, millaista toimiston arki on. Jos samassa tilassa työskentelee useita henkilöitä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota akustiikkaan, jotta työskentely-ympäristön äänimaailma pysyy rauhallisena. 

Hyviä toimiston lattiamateriaaleja


Materiaalivalinnat ovat osaltaan vaikuttamassa siihen, millainen tunnelma tilassa on ja millaisia mielikuvia yrityksestä syntyy. 

– Erityisesti jos toimistolla vierailee myös asiakkaita, mietitään, mitä materiaalivalinnoilla halutaan viestiä heille. Toki toimistoa päivittäin käyttävien henkilöiden määrä vaikuttaa siihen, millaiset materiaalit valitaan, Laine muistuttaa. 

Seprin monipuolisessa lattiamateriaalien valikoimassa on hyvin erityyppisiä vaihtoehtoehtoja erilaisiin toteutuksiin. Mikrosementti on suosittu toimistoissa sen helppohoitoisuuden vuoksi.   

– Topciment-mikrosementti voidaan asentaa täysin saumattomasti lattiasta kattoon, mikä helpottaa pintojen puhdistusta. Valikoimaamme kuuluu 32 erilaista värivaihtoehtoa, ja pintoja eri karkeuksilla on kolme. Saatavilla on myös efektisävyjä.

Betonia jäljittelevän mikrosementin vastapainoksi voi valita pehmeyttä sisustukseen tuovat tekstiililaatat. Sekä mikrosementti että tekstiililaatat kestävät erinomaisesti kulutusta.

– Kulutuksen keston lisäksi tekstiililaattojen oiva ominaisuus on se, että ne vaimentavat hyvin ääntä. Monipuolisessa valikoimassamme on kuoseja ja värejä jokaiseen makuun. 

Tekstiililaatat tarjoavat helpon keinon päivittää julkitilan tai kodin ilmettä. 

Westas Raunion toimiston lattialta vaaditaan hyvää kulutuksen kestoa 


Westas Raunion toimistotiloihin materiaaleiksi valikoituivat Topciment-mikrosementti ja Peru-sarjan tekstiililaatat. Lisäksi räätälöimme tiloihin sopivan sisalmaton. Toimistotilojen sisustussuunnittelusta vastasi Salon Sisustus ja Tapetti Oy:n Sanna Heinonen. 

– Etsimme toimistorakennuksen aulaan ja käytäviin maanläheistä materiaalia, joka soveltuu vanhan tiilenpunaisen klinkkerilattian päälle ja kestää kovaa kulutusta. Lisäksi toimistotiloihin haimme monipuolista värivalikoimaa kulutusta kestävistä tekstiilipalamatoista. Sepriltä löytyi molemmat, Heinonen iloitsee. 

Heinonen kertoo, että Westas Rauniolla valittuihin materiaaleihin on oltu tyytyväisiä.

– Erityisesti toimistojen ja neuvottelutilojen tekstiilimatto on todettu käytössä erittäin hyväksi! 

Yhteistyö Seprin kanssa sujui Heinosen mukaan loistavasti.

– Saimme nopeasti sovittua ajan työmaakäynnille, ja projekti lähti siitä etenemään. Sepri toimitti meille mallit, joista valitsimme kuosit ja värit. Suunnittelijana ehdotin siniharmaata, mutta asiakas valitsi kirkkaamman sinisen – ja hyvä niin, sillä lopputulos on upea! Sepriltä saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua sekä materiaalien valinnassa että projektin toteuttamisessa. Myös muutokset hoituvat joustavasti. 

Ota yhteyttä

Sepri Anne Laine

ANNE LAINE

Myynti

040 770 7424 

anne.laine@sepri.fi

SAMUEL SIBAKOV

Myynti

041 506 6946 

samuel.sibakov@sepri.fi

Chat symbol