Ravintola Kakolanruusun pintamateriaaleilta vaaditaan kestävyyttä, käytännöllisyyttä ja persoonallisuutta

Vastasimme turkulaisen ravintola Kakolanruusun pintamateriaaleista. Ravintola on rakennettu vanhaan Kakolan vankilaan. Rakennuksen historiasta muistuttavat ravintolan maanläheiset sävyt sekä betonimaiset pinnat.

Kakolanruusussa yhdistelimme luontevasti erilaisia pintamateriaaleja: mikrosementtiä, laattoja, kudottua vinyyliä, kokolattiamattoja sekä parkettia. Ravintolatilassa toistuvat jo rakennuksen vankila-ajoilta tutut ruskean ja harmaan sävyt.

Suurimmassa osassa ravintola-alueen ja käytävien lattioita on kudottua vinyyliä. Se pehmentää vanhan vankilarakennuksen kolkkoutta ja vähentää kiviseinien kaikua. Lisäksi se on miellyttävä materiaali myös ravintolan työntekijöille: se ei ole liukas eikä siinä ole saumoja, joten tarjoilijoiden on turvallista ja mukavaa liikkua salissa myös kiireisinä aikoina.

Sepri Kakolanruusu

Baaritiskiä ympäröivän oleskelutilan päällystimme upealla Kolmio-designparketilla. Huippumuotoilija Harri Koskisen suunnittelema Kolmio rikkoo perinteisiä rajoja sekä antaa ravintolaan hienostuneen ja arvokkaan ilmeen. Parketti asennettiin paikalleen alustaan liimattuna.  

Salakapakan lattiaan asennettiin paksu ja ylellinen kokolattiamatto, joka sopii tilan tunnelmaan. Asiakasvessojen seinät laatoitettiin punaisen ja vihreän sävyisillä laatoilla. Eteisen ja saniteettitilojen lattiat päällystettiin mikrosementillä. Mikrosementtiä käytettiin myös keittiön puolella olevaan takkauuniin, jonka pintakerrokseen lisättiin aavistus kuparin sävyä. Takan pinta ei lämpene kovin kuumaksi ja akryylisekoitettavassa mikrosementissä on elämisvaraa, joten se sopii päällysteeksi myös takalle. 

Ravintolan pintamateriaalien tulee kestää kulutusta


Ulkonäön lisäksi Kakolanruusun pintamateriaalivalintoihin vaikutti toki materiaalien kestävyys. Suositussa ravintolassa erityisesti lattiapintojen on kestettävä jatkuvaa kulutusta, joten materiaalien laatuun panostaminen oli ravintolan väelle tärkeää.  

– Kaikki valitut materiaalit olivat erittäin laadukkaita ja näyttäviä. Arkkitehti valitsi huolella jokaiseen tilaan parhaiten sopivat materiaalit ja sävyt, kertoo Seprin työnjohtaja Jasu Elomaa.

Sepri Kakolanruusu

Ravintolaremonteissa projektin sujuvuus on kaiken a ja ö


Ravintoloiden remonteissa on monesti tiukka aikataulu – niin myös tässäkin tapauksessa, sillä pintamateriaalien asennukseen oli varattu aikaa vain muutama viikko. Loppusuoralla kolminkertaistimme projektin asennustiimin kokoa, jotta kaikki saataisiin varmasti viimeistä yksityiskohtaakin myöden valmiiksi ennen ravintolan avajaisia.

– Projektin viime metreillä kolmen päivän työ tehtiin kuudessa tunnissa, kun kolmen asentajan sijaan meitä olikin paikalla kymmenen. Asiakas oli erittäin tyytyväinen, koska pysyimme aikataulussa – itse asiassa valmista tuli lopulta jopa etuajassa – ja koska työmme jälki on laadukasta. kertoo Elomaa.

Ota yhteyttä

Sepri Anne Laine

ANNE LAINE

Myynti

040 770 7424 

anne.laine@sepri.fi

SAMUEL SIBAKOV

Myynti

041 506 6946 

samuel.sibakov@sepri.fi

Chat symbol