Kokolattiamatto kotiin – trendikkyyttä ja mukavuutta sisustukseen

Kokolattiamatto on yksi tämän hetken suosittuja sisustustrendejä. Se tekee alustasta pehmeän ja lämpimän ja luo tilaan miellyttävän akustiikan. Kokolattiamattovalikoimassamme on lukuisia erilaisia ja erihintaisia vaihtoehtoja.

Sisustusblogeissa ja sosiaalisen median tileillä on jo pitkään vilahdellut kokolattiamatotettuja pukeutumishuoneita ja makuuhuoneita, joissa on ripaus luksusta.

– Kokolattiamatot eivät kuitenkaan ole mikään sisustusvaikuttajien yksinoikeus, vaan niitä asennetaan ihan kaikenlaisiin koteihin, muistuttaa Seprin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Kirsi Laakamaa.

Kokolattiamattojen laadussa on tapahtunut vuosien saatossa mullistavaa kehitystä.

– Moni muistaa 70-luvun kokolattiamatot, eivätkä muistikuvat välttämättä ole pelkästään hyviä. Nykyään kokolattiamatot ovat kuitenkin hyvin erilaisia kuin tuolloin. Ne ovat korkealaatuisia sekä likaahylkiviä ja säilyvät hyvinä jopa vuosikymmeniä. Aikanaan niitä pidettiin pölypesinä, kun taas nykyään niitä jopa suositellaan allergiaperheisiin sitomaan ilman pölyä ja epäpuhtauksia.

Seprillä on laaja valikoima värejä ja erilaisia materiaaleja.

– Meillä on sekä luonnonkuiduista että keinokuiduista valmistettuja mattoja, eri nukkakorkeuksilla ja paksuuksilla, silmukkanukalla ja auki leikatulla nukalla sekä useissa eri väreissä, Laakamaa luettelee.

Kokolattiamatto kodin eri tiloissa


Julkisiin tiloihin kokolattiamattoja asennetaan usein niiden kestävyyden ja sekä äänenvaimennuksen vuoksi, ja samat syyt näkyvät myös kuluttajienkin valinnoissa. Kokolattiamatot voivat madaltaa lattiaa vasten syntyviä ääniä jopa 25–30 desibeliä.  

– Varsinkin monikerroksisessa talossa ääntä vaimentavista ominaisuuksista on yhtä lailla hyötyä kotikäytössä. Kotiin myös halutaan materiaaleja, jotka kestävät laadukkaina ja näyttävinä jopa vuosikymmeniä. 

Suosituimpia kokolattiamatot ovat makuuhuoneissa, mutta ne sopivat yhtä lailla kodin muihinkin kuiviin tiloihin. 

– Nyt kun suuret matot ovat muodissa, leikkaamme kokolattiamattomateriaalista suuria olohuoneen mattoja ja kanttaamme ne. Näin asiakas saa näyttävän ja ison maton olohuoneeseen omilla mitoilla. Akustiikka parantuu huomattavasti – varsinkin uusissa tiloissa, joissa on yleensä suuria ikkunoita lattiasta kattoon eli paljon lasipintaa. Toteutamme näitä niin villasta kuin keinokuidusta, Laakamaa kertoo.

Miten valita juuri se oikea kokolattiamatto? 


Apua omiin tarpeisiin sopivan kokolattiamaton valinnassa kannattaa kysyä ammattilaiselta.

– Toki netti on täynnä vaihtoehtoja, mutta kokolattiamaton hankinnassa kannattaa huomioida muutakin kuin pelkkä väri ja hinta. Esimerkiksi lapsi- tai lemmikkiperheeseen suosittelemme matalanukkaisia mattoja, koska ne ovat kaikkein helpoimpia pitää puhtaana. 

Maton ja asennustavan valintaan vaikuttaa myös tilan koko. Yli 20 neliön huoneeseen valmistajat suosittelevat maton liimaamista.

– Tarkasti valittu matto sekä sen huolellinen asennus ja säännöllinen imurointi mahdollistavat pitkän käyttöiän. Asennus on syytä luottaa ammattilaisen käsiin, mikäli ei ole täysin varma siitä, että omilla taidoilla onnistuu ykkösellä, Laakamaa muistuttaa.  

Ota yhteyttä

KIRSI LAAKAMAA

Myynti

040 733 7936

kirsi.laakamaa@sepri.fi

Sepri Anne Laine

ANNE LAINE

Myynti

040 770 7424  

anne.laine@sepri.fi

Chat symbol