Hengittävä lattiamateriaali pitää huolen Makasiini Contemporaryn sisäilmasta

Makasiini Contemporary -taidegallerian lattiamateriaaliksi valikoitui hengittävä panDOMO-designbetoni, jotta maanvaraiset kosteudet pääsevät lattiapinnan läpi. Näin varmistetaan, että tilan sisäilma ja rakenteet säilyvät hyvinä. 

Makasiini Contemporaryn näyttelytilat päällystettiin panDOMO Loftilla – monestakin syystä. Ensinnäkin panDOMO kestää erinomaisesti kulutusta, joten se sopii oivasti suositun vierailukohteen lattiamateriaaliksi. Toiseksi panDOMO on erittäin hengittävä materiaali, mikä vaikuttaa sisäilman laatuun ja rakenteiden kuntoon. Kolmanneksi panDOMOlla saadaan aikaan näyttävää ja tyylikästä pintaa. 

– Mattapintainen panDOMO sopii mainiosti galleriakäyttöön. Pidän siitä, että pinta ei kiillä. Se että lattiaan tulee ajanpatinaa, tuo tilaan karaktääriä, toteaa Makasiini Contemporaryn galleristi Frej Forsblom.

Hengittävän lattiamateriaalin hyödyt


Yksi panDOMOn hyviä puolia on se, että se on erittäin hengittävä pintamateriaali. Tämä oli Forsblomin mukaan tärkeä ominaisuus Makasiini Contemporaryn lattiamateriaalia valittaessa, sillä rakennuksen lattian alta nousee mahdollisesti kosteutta. Tämän vuoksi tässä kohteessa panDOMO-lattia käsiteltiin pelkästään kiviöljykäsittelyllä.  

– Kiviöljykäsittely ei tuki panDOMOn pintaa toisin kuin polyuretaanipinta, joten lattian alta nousevat kosteudet pääsevät lattian läpi aiheuttamatta vahinkoa rakenteisiin, kertoo Seprin työnjohtaja Jasu Elomaa.

Juuri panDOMOn hengittävyys on ominaisuus, jota pintamateriaaleilta nykypäivänä vaaditaan paljon.  

– Sisäilman laadusta ja rakenteiden terveydestä huolehtiminen on nykypäivän rakentamisessa äärimmäisen tärkeää. Hengittävällä panDOMOlla on lisäksi vähäpäästöisyydestä kertova M1-luokitus.

Lattian helppohoitoisuus osoittautunut isoksi plussaksi


Lattiamateriaalin hengittävyyden ja ulkonäön lisäksi Makasiini Contemporary -galleriassa ollaan tyytyväisiä lattian helppohoitoisuuteen. Sekä näyttelytilan panDOMO-lattian että asiakasvessojen Topciment-mikrosementtipintojen puhtaana pitäminen on vaivatonta.

– Lattiat on erittäin helppo pestä – varsinkin, kun vaikeat tahrat pesee heti pois. panDOMOn oma pesuaine helpottaa pinnan putsausta, kertoo Forsblom.

Niin panDOMO kuin myös Topciment-mikrosementti ovat molemmat erittäin helppohoitoisia materiaaleja.

– Kiviöljykäsittely auttaa pitämään lian poissa, toisin sanoen tahrat eivät helposti tartu lattian pintaan, kertoo Elomaa. 

Ota yhteyttä

Sepri Anne Laine

ANNE LAINE

Myynti

040 770 7424 

anne.laine@sepri.fi

SAMUEL SIBAKOV

Myynti

041 506 6946 

samuel.sibakov@sepri.fi

Chat symbol